4/09/2018

Exposició Miguel Comas

EXPOSICIÓ
RETROSPECTIVA PICTÒRICA

MIGUEL COMAS BENITO
BARCELONA  (1919 - 2007)

En Miquel neix a Logroño (España) l'any 1.919, es fill d'un català (Miquel) i d'una logronyesa (Felisa). Passa  la  seva  primera infantessa,  fins  els  6 anys,  a  Aguilar  del Rio Alama i  es trasllada amb la seva família a la barriada de sants de Barcelona d'on provenia el seu pare. No  obstant  haver viscut solsament 6 anys fora de Catalunya tenia també una  gran  estima per la seva terra materna influint en la seva futura obra paisatgística.


Ja de petit, als 12 anys (1931) exposa per primera  vegada  els  seus  dibuixos a la Escola Hermanos Maristes de Sants, on rep el seu primer premi.
Entre els 15 i 17 anys (1.934 al 1.936)  es dicible del professor Victor Esteban Ripeaux, reben coneixements de dibuix i Historia de l'Art.
Dels 17 als 20 anys (1936 al 1939) assisteix a cursos de pintura a la reconeguda Escola Massana de Barcelona tenint com professors a Rafols,Soler,Turón i Vidal. Es seleccionat per el Estudi de Retaules.

Dels 20 als 26 anys (1939 al 1945) i durant la Guerra Civil es comissionat com a dibuixant col·laborant en diverses publicacions amb historietes i il·lustracions. També realitza cartells de propaganda política/militar tant per un bàndol com per l'altre. Efectua treballs de cartografia i delineació i composició de clitxes per propaganda cinematogràfica i treballs de disseny gràfic tèxtil. 


PUBLICACIONS PREMSA

AGENDA-DIARI LA VANGUARDIA
http://www.lavanguardia.com/agenda/
AGENDA-DIARI DE GIRONA
http://www.agendadegirona.cat/
CLAUDI PUCHADES BLOG
https://claudipuchades.blogspot.com.es/
REVISTA BONART. GIRONA
http://www.bonart.cat/actual/

VISUAL EXPOSICIÓ

INAUGURACIÓ